Wat is budgetbeheer en wat doet Hoofd & Hart Bewindvoering voor u?

Wilt u uw geldzaken beter regelen? Dan is budgetbeheer misschien iets voor u. Budgetbeheer betekent dat wij uw geld beheren. Dat kan vrijwillig of de gemeente kan het u verplichten. Budgetbeheer is bedoeld om schulden te voorkomen. Of om ervoor te zorgen dat schulden niet groter worden.

Wat doet Hoofd & Hart Bewindvoering voor u?

Heeft u zorgen en stress over uw financiën? Slaapt u er slecht van? Blijf er niet mee lopen! Hoofd & Hart Bewindvoering helpt mensen om geldzaken goed te regelen als ze dat zelf niet (meer) kunnen. Dat doen wij via bewindvoering of budgetbeheer, tijdelijk of voor langere tijd. Bel meteen voor vragen of een persoonlijk gesprek. En samen met u pakken wij uw financiële problemen aan. Zodat er voor u weer rust en overzicht komt. En dat is wel zo prettig!

We helpen u omgaan met geld

Problemen met geld ontstaan vaak door persoonlijke problemen. Bijvoorbeeld door ziekte, na een scheiding, verlies van een baan, overlijden van een partner of door een verslaving. Maar ook zonder problemen wil het soms gewoon niet lukken om geldzaken goed te regelen. En als er dan schulden ontstaan, wordt het pas echt ingewikkeld.
Misschien herkent u het wel. Hoofd & Hart Bewindvoering helpt u om al uw geldzaken weer goed te regelen. Dat wil zeggen rekeningen betalen, niet problematische schulden regelen en zelfstandig leren omgaan met geld. Onder niet problematische schulden wordt verstaan dat de schulden minimaal binnen 36 maanden volledig kunnen worden afgelost.

Wat mag u verwachten van uw budgetbeheerder?

  • Intakegesprek en updategesprekken: inventariseren van de inkomsten, uitgaven, schulden/achterstanden en bezittingen
  • Optimaliseren van inkomsten en uitgaven.
  • Opstellen van een huishoudelijk budget
  • Wij laten uw inkomen storten op de (nieuw te openen) beheerrekening
  • Wij zorgen voor de betaling van uw vaste lasten
  • Wij maken (tijdig) uw leefgeld over
  • Overzichtelijke (maand)rapportage van uw beheerrekening
  • Bij niet-problematische schulden: het treffen van (kleine) betalingsregelingen
Bewind