Dirk van Schie
Dirk van Schiebewindvoerder

Dirk van Schie

Met een juridisch-economische en bedrijfskundige achtergrond heb ik ruim 30 jaar gewerkt in de adviessector. Eerst als informatiseringsadviseur (Capgemini), daarna bij een aantal grote adviesbureaus en met bredere vraagstukken: strategie, veranderingsmanagement, kwaliteit en coaching van mensen. Steeds komt de vraag om de hoek welke oorzaken moeten worden aangepakt wil een doelstelling kans op succes krijgen.

In 2008 ben ik zelfstandig ondernemer geworden en sinds 2012 ook vrijwilliger, bij het (Humanitas-)project Financiële Thuisadministratie.

Ik adviseer en begeleid nu vooral individuele personen. Met respect voor de persoon staat het bereiken van een concreet resultaat steeds voorop, maar let goed op wat er bij de mens achter de cliënt speelt. Mijn stijl is zakelijk (afspraak is afspraak) en ik maak duidelijk wat er dient te gebeuren (en hoe). Daarbij ben ik open en eerlijk; dat verwacht ik ook van mijn cliënten. Het belang van een cliënt staat voorop;  samen met een cliënt werk ik, stapsgewijs, aan verbetering. Het mooiste resultaat is als een cliënt na een aantal jaren weer op een verantwoorde manier zijn eigen boontjes gaat doppen.